СБУ затримала харківського працівника поліції. Його підозрюють у співпраці з російськими військовими

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Служба безпеки затримала працівника Головного управління Національної поліції в Харківській області за ймовірну співпрацю з Генштабом Збройних сил Росії.

Про це повідомляє прес-служба СБУ з посиланням на слова представника Департаменту контррозвідки Володимира Настюка.

За версією слідства, українського правоохоронця завербував кадровий російський офіцер в російському місті Бєлгород.

«Цей російський воєнний розвідник перебував на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей у складі оперативних груп ГУ ГШ ЗС РФ та активно формував агентурні мережі з громадян України для виконання ними різного роду розвідувально-підривних завдань проти нашої держави», — сказав Настюк.

Пресслужба СБУ

За його словами, для комунікації чоловіки використовували програми шифрування електронних повідомлень. Також вони кілька разів зустрічалися особисто.

«Перетин державного кордону українським поліцейським здійснювався під час вихідних терміном на один-два дні. Ці поїздки він приховував перед оточенням під легендою нібито відвідування родичів», — розповів Настюк.

Український поліцейський також передавав росіянину інформацію, яка циркулює у Міністерстві внутрішніх справ та Національній поліції, а ще збирав і передавав дані «про патріотично налаштованих мешканців Харківського регіону».

Чоловіка підозрюють у державній зраді. Йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.