Найєм про скандал з послом США в Україні: «Списку Йованович» немає і ніколи не було

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко відмовився називати імена людей, яких, за його словами, просила не переслідувати посол США в Україні Марі Йованович. Про це заявив народний депутат Мустафа Найєм.

Політик направив до ГПУ інформаційний запит і попросив оприлюднити список, нібито отриманий від американського дипломата. У відповіді на це звернення Луценко порадив нардепу подивитися його інтервʼю каналу Hill TV, в ефірі якого прокурор озвучив цю інформацію.

Мустафа Найєм вважає, що історія списку від Йованович «виявилася чистою брехнею і піаром».

«Юрій Луценко ввів усіх в оману — такого списку немає і ніколи не було. У народі це називається брехати. В надії отримати додаткові очки в очах адміністрації Дональда Трампа, Юрій Луценко вкотре виставив у непривабливому світлі і себе, і країну. І навряд чи цей конфлікт з Державним департаментом США зіграв на руку Петру Порошенку та його адміністрації», – написав нардеп у своєму Telegram-каналі.

Парламентарій також вказує на той факт, що Луценко був зобовʼязаний звернутися в правоохоронні органи з заявою про втручання у свою роботу, якщо отримував незаконні рекомендації від дипломата. Але у відповіді на інформаційний запит Найєма він заявив, що не зробив цього.