Помер соліст Національної опери Іван Пономаренко

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Помер соліст Національної опери Іван Пономаренко

Національна опера України

Сьогодні, 11 квітня, на 74-мі році життя помер соліст Національної опери і народний артист Іван Пономаренко. Про це повідомляється на сайті Національної опери.

«Українське музичне мистецтво втратило великого співака, з ім’ям якого пов’язана одна з найяскравіших сторінок сучасного оперного виконавства, людину, яка своє життя, серце і талант віддала служінню мистецтву», — йдеться в повідомленні.

Іван Пономаренко працював на сценах Національної опери України, Одеського театру опери і балету, а також за кордоном.

У доробку митця-баритона — понад тридцять партій у класичному і сучасному репертуарах. Серед яких Мазепа, Євгеній Онєгін, Дон Жуан в однойменних операх П. Чайковського, Щелкалов у «Борисі Годунові» М. Мусоргського, Скарпіа в опері «Тоска» Дж. Пуччіні, Альфіо у «Сільській честі» П. Масканьї, найскладніші і найдраматичніші партії вердівського репертуару: Жермон, Ріголетто, Набукко, Амонасро, Ренато в київських та зарубіжних постановках опер «Ріголетто», «Набукко», «Аїда», «Бал-маскарад».

Також соліст викладав у Національній музичній академії України імені П. Чайковського та в Одеській консерваторії імені А. Нежданової.

«Поки є голос — буду співати», — говорив в інтервʼю Іван Пономаренко.

Прощання з митцем відбудеться 13 квітня у фойє театру о 10:30. О 12:00 — відспівування в Іллінській церкві.