Вночі: відбулися перші чвертьфінали Ліги Європи, австрійському журналісту дозволили в’їзд в Україну, а партія Нетаньягу отримує 36 місць у парламенті

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Австрійському журналісту Вершютцу дозволили в’їзд в Україну

СБУ зняла заборону керівнику українського бюро австрійського телеканалу ORF Крістіану Вершютцу вʼїжджати в Україну. Журналіст опублікував лист СБУ, у якому йдеться, що обмеження скасували «у зв’язку з надходженням інформації про припинення існування обставин, на підставі яких особі було заборонено в’їзд».

Раніше в СБУ заявляли, що Вершютц протягом останніх чотирьох років відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території Росії, чим порушив українське законодавство. Також стверджувалось, що журналіст висвітлював події в Україні, «широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від «Раша тудей», які дискредитують Збройні сил України та заперечують агресію Росії. Після цього українського посла викликали в МЗС Австрії.

Партія Нетаньягу отримує 36 місць у парламенті Ізраїлю

Після підрахунку голосів на парламентських виборах в Ізраїлі партія «Лікуд», яку очолює премʼєр-міністр країни Біньямін Нетаньягу, отримує 36 місць у 120-місцевому Кнесеті. Найближчий його конкурент, партія «Кахоль-Лаван» колишнього глави Генштабу Бені Ганца здобула 35 мандатів.

Ультрарелігійна партія ШАС та «Яхадут ха-Тора» отримують вісім і сім місць у парламенті, ліва партія «Авода» — шість.

Переможці перших матчів 1/4 фіналу Ліги Європи

Перші матчі чвертьфіналу Ліги Європи відбулися 11 квітня. Футболісти англійського «Челсі» в Празі обіграли чеську «Славію» із рахунком 0:1. Англійський «Арсенал» вдома переміг італійський «Наполі», іспанська «Валенсія» виявилася сильнішою за «Вільярреал», а португальська «Бенфіка» обіграла німецький «Айнтрахт». Матчі-відповіді відбудуться 18 квітня. А фінал турніру пройде 29 травня в Баку (Азербайджан).

Кім Чен Ин переобраний очільником Держради Північної Кореї

Лідер КНДР Кім Чен Ин переобраний головою Державної ради — вищого керівного органу країни. Парламент Північної Кореї також обрав нового главу президії Верховного народного зібрання, ним став Цой Рен Хе.