Гендиректор «1+1» Ткаченко: Канал подасть до суду на Порошенка після того, як він «увірвався в ефір»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Генеральний директор телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко заявив, що телеканал позиватиметься до суду на президента і кандидата на цю посаду Петра Порошенка після того, як увечері 11 квітня президент України «увірвався в ефір без запрошення».

«Після того, як ви ганебно увірвалися до нас сьогодні в ефір, приватної компанії, без запрошення, користуючись статусом глави держави, і не збиралися йти, навіть незважаючи на ввічливі натяки ведучої зайняти крісло в студії, і знову багато говорили — і все повз реальні факти, mais-excusez moi, s "il vous plait, не інакше як на позов до суду від нас ви не заробили. Чекайте — у понеділок. У тому числі, і за минулі звинувачення на адресу «1+1», — заявив Ткаченко.

Він підкреслив, що у телеканалу не було іншого виходу, як дозволити Порошенку зайти у студію, бо «статус президента ніхто не відміняв». Ткаченко додав, що програма раніше вже запрошувала його в ефір.

«Право на владу» усі тижні виборчої кампанії запрошувало Петра Порошенка в ефір. У відповідь – мовчанка. Більше того, у відповідь заборона з боку людини, що стояла біля студії — Володимира Горковенка — представникам президента приходити до нас у студію», — зазначив Ткаченко.

  • 11 квітня Петро Порошенко прийшов на ефір програми «Право на владу» у студії каналу «1+1», проте його присутність попередньо не анонсували. Він запросив Зеленського на дебати у студію телеканалу. Артист вийшов у прямий ефір через телефонний звʼязок і заявив, що президент у курсі його відсутності, бо автомобілі Служби безпеки України в четвер супроводжували його до аеропорту, звідки кандидат мав відлетіти на зустріч із президентом Франції Емманюелем Макроном. Кандидати почали перебивати один одного й сперечатися щодо дати дебатів.
  • 29 березня Ткаченко вже обіцяв звернутися до суду через «маніпуляції громадською думкою» і тиск на незалежні ЗМІ після висловлювання Петра Порошенка на адресу каналу «1+1». Президент заявляв, що власник «плюсів» бізнесмен Ігор Коломойський шляхом «фейків» та інформаційного цькування намагається помститися державі за націоналізацію ПриватБанку в 2016 році.