Підкуп виборців у Чернігові: на допит викликали нардепа від БПП Березенка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Поліція Чернігова викликала на допит народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Сергія Березенка у справі про здійснення підкупу виборців. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна .

Допит має відбутися 15 квітня.

У прес-службі поліції Чернігівської області theБабелю заявили, що цю інформацію не підтверджують і не спростовують. Ми звернулися за коментарем до самого нардепа, нас направили до прес-служби.

Згодом у прес-службі нардепа theБабелю повідомили, що виклик на допит Березенко не отримував, тому коментувати цю інформацію він не буде.

«Ніякого виклику не було», – сказала прес-секретар Христина Чернега. Вона додала, що у Верховній Раді представлено дев’ять нардепів від Чернігівщини і не розуміє, чому ЗМІ називають ім’я саме Березенка.

Що сталося?

11 квітня у поліції заявили, що задокументували черговий факт підкупу виборців в одному з приміщень народного депутата у Чернігові.

Зокрема, 10 квітня правоохоронцям повідомляли, що в одному з партійних офісів у місті перебуває група людей, яким роздають грошові кошти в обмін на підтримку кандидата П. під час голосування у другому турі виборів президента України 21 квітня. Коли на місце прибули слідчі, офіс був закритий, але згодом звідти почали виходити люди.

«Серед них була й особа, якій призначалася повістка. При цьому один з чоловіків, який перебував у партійному офісі, з незрозумілих причин злісно перешкоджав роботі поліцейських», — заявили у відомстві. У поліції додали, що згодом співробітники офісу самі викликали поліцію через активістів, які увірвалися до приміщення та вели пряму трансляцію.

  • Нацполіція за день виборів першого туру порушила 25 кримінальних справ за порушення при голосуванні. Загалом за день правоохоронцям надійшло 1768 заяв та повідомлень про порушення.