Порошенко звільнив Гордєєва з посади голови Херсонської облдержадміністрації

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Порошенко звільнив Гордєєва з посади голови Херсонської облдержадміністрації

Гусаков Вячеслав / УНІАН

Президент Петро Порошенко звільнив Андрія Гордєєва з посади очільника Херсонської обласної державної адміністрації. Указ опублікований на сайті глави держави 12 квітня.

«Згідно з поданою ним заявою», — написано в документі.

Тимчасово виконувати його обов’язки буде Дмитро Бутрій — перший заступник Гордєєва.

  • За даними джерел theБабеля, 8 квітня Петро Порошенко разом із Володимиром Гройсманом провели закриту зустріч із депутатами фракції БПП у парламенті. Глава держави анонсував кілька звільнень, проте не назвав конкретних імен, окрім глав Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та Одеської ОДА Максима Степанова.
  • Перед цим голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв подав заяву про звільнення. Він стверджує, що причиною його відставки є «сфабрикований проти нього негатив», який не повинен позначитися на другому турі президентських виборів в Україні.
  • Після цього у відставку подав заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук.
  • Рух «Хто замовив Катю Гандзюк?» вимагав від президента звільнення членів «Блоку Петра Порошенка» Євгена Рищука та Андрія Гордєєва, яких батько Катерини Гандзюк назвав замовниками її вбивства. У лютому генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у слідства немає доказів причетності очільника Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва до вбивства.