Суд оголосив у розшук капітана російського судна «Норд» Горбенка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Оболонський районний суд Києва постановив оголосити в розшук капітана російського арештованого судна «Норд» Володимира Горбенка і припинив справу стосовно нього. Як повідомляє «Крим.Реалії», про такі заходи просив прокурор АР Крим.

«Прокурор надав суду відповідь СБУ на запит прокуратури АРК, у якій повідомляється, що Горбенка не змогли доставити на судове засідання примусово, оскільки той перебуває в анексованому Криму», — йдеться в повідомленні.

Адвокат капітана Дмитро Щербина не погодився з рішенням, оскільки, за його словами, точних даних про перебування Горбенка в прокуратури, Служби безпеки та суду немає.

Як повідомив the Бабелю заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний, Горбенко оголосили в розшук як злочинця. «Справа припинена за процедурою, у звʼязку з тим, що він не зʼявився до суду», — сказав Поночовний.

Зазначимо, що Горбенко раніше розшукувала поліція Мелітополя, після того як його близькі заявили про зникнення. У лютому він розшукувався як зниклий безвісти.

  • Судно «Норд» під прапором Росії затримали в Азовському морі 25 березня 2018 року. На ньому перебували десять моряків. У квітні Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оштрафував їх за незаконний перетин кордону. Капітана судна Володимира Горбенка звинуватили в порушенні порядку вʼїзду і виїзду з окупованої території та незаконному вилові риби.
  • Затриманий у березні 2018 року Володимир Горбенко зник 26 січня і перестав виходити на звʼязок. Поліція оголосила в розшук російського капітана. Інформація про розшук Горбенка зʼявилася на сайті Міністерства внутрішніх справ 4 лютого.
  • Вранці 11 лютого російські ЗМІ повідомили, що Володимир Горбенко повернувся в Крим. Він дав інтервʼю «Комсомольській правді» та заявив, що перебуває на території Кримського півострова. «У мене не було ніяких обмежень на повернення додому. Кордон перетнув законно, за паспортом РФ», — стверджує Горбенко.
  • Прокуратура Криму заявила, що капітан «Норду» повернувся на півострів незаконним шляхом.