«Треба вміти вчасно подати один одному ковток води». Тимошенко записала відео до Порошенка і Зеленського

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка не пройшла до другого туру виборів президента, записала відеозвернення до кандидатів Петра Порошенка та Володимира Зеленського.

У зверненні вона розповідає про вчорашні «дебати» між кандидатами на телеканалі «1+1».

«Мене важко запідозрити в тому, що я підтримую когось із кандидатів. Але те, що я побачила, мені здається, боляче ранить душу усім українцям. Я побачила руйнацію статусу посади президента, приниження Української держави», — сказала вона.

Далі Тимошенко звернулася окремо до Порошенка і Зеленського.

«Я раджу вам не ставати частиною чужого шоу, тримати президентську планку. І як би важко не було, захистити статус посади президента», — сказала вона Порошенку.

Зеленського вона попросила не влаштовувати з передвиборчої гонки шоу.

«Якщо ви мрієте обійняти цю посаду, бережіть гідність і честь цієї посади. Не треба навколо неї влаштовувати бої. І не треба нищити честь і гордість президентського статусу», — сказала Тимошенко.

Насамкінець вона додала, що сподівається на повагу кандидатів у президенти один до одного.

«Треба просто залишатися людьми, які мріють про щасливу й заможну країну. ... І коли Зеленський кинув трубку фактично в обличчя чинному президенту, і ми побачили, який це стрес для президента... Знаючи його стан здоровʼя, у нього просто пересохло в роті і він не міг говорити... Треба бути людьми і вміти вчасно подати один одному ковток води», — сказала Тимошенко.

  • Кандидати в президент Петро Порошенко та Володимир Зеленський посперечалися у прямому ефірі «1+1» під час програми «Право на владу».
  • Перед цим президент запросив Зеленського на дебати у студію телеканалу. Зеленський, вийшовши у прямий ефір через телефонний звʼязок, заявив, що президент у курсі його відсутності, бо автомобілі Служби безпеки України в четвер супроводжували його до аеропорту, де кандидат мав відлетіти на зустріч із президентом Франції Емманюелем Макроном.
  • Напередодні Зеленський запропонував Тимошенко виступити арбітром його дебатів із президентом Петром Порошенком. Президент Петро Порошенко назвав неповагою до Юлії Тимошенко та її виборців запрошення Володимира Зеленського лідеру «Батьківщини» виступити арбітром дебатів. Тимошенко не відповіла на цю пропозицію.