Потерпілі під час пожежі в російському ТРЦ «Зимова вишня» подали позови про компенсацію в $44 млн

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Потерпілі під час пожежі в російському ТРЦ «Зимова вишня» подали позови про компенсацію в $44 млн

TASS \ TASS via Getty Images

Потерпілі у справі про пожежу в кемеровському торгово-розважальному центрі «Зимова вишня» вимагають грошової компенсації за цивільними позовами на суму в 2,9 млрд рублів ($44 млн). Про це йдеться на сайті Генеральної прокуратури Росії.

Також заступник генерального прокурора РФ затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі, порушеній за фактом пожежі в ТРЦ міста Кемерово.

До кримінальної відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки, надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки та призвели з необережності до смерті двох або більше осіб притягнуто директора ВАТ «Кемеровський кондитерський комбінат» Юлію Богданову, технічного директора того ж ВАТ Георгія Соболєва, директора ТОВ «Зимова Вишня» Надію Судденок та двох співробітників ТОВ «Системний інтегратор» Ігоря Полозіненка і Олександру Нікітіну.

Охоронець «Кемеровського кондитерського комбінату» Сергій Антюшін звинувачується в наданні послуг, що не відповідають вимогам безпеки, а пожежник Сергій Гєнін — в недбалості. Справу за фактом пожежі направлено до суду.

  • 25 березня 2018 року у ТРЦ «Зимова вишня» в Кемерові сталася пожежа. Займання виникло на верхньому поверсі, де розташовані кінозали — у вихідний день там було багато дітей. Загинули 60 осіб, зокрема 37 дітей. Ще 147 людей отримали травми. Торгово-розважальний комплекс демонтували.
  • Наприкінці березня 2019 року у Польщі затримали фігуранта справи про пожежу в торговому центрі «Зимова вишня» в російському місті Кемерово Вʼячеслава Вишневського.