Президент Індонезії використовує власну голограму для агітації виборців

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Діючий президент Індонезії Джоко Відодо сподівається розширити свій електорат за допомогою технології голографічних зображень на майбутніх президентських виборах, які відбудуться 17 квітня. Про це пише Reuters.

«Мені дуже приємно зустріти вас тут з цією технологією», — говорить голограма Відодо під час передвиборчої агітації в селі неподалік столиці Джакарта.

На голограмі Джоко Відодо в білій сорочці, джинсах і кросівках просуває свій план вирішення проблем освіти та зайнятості в Індонезії в надії залучити сільських і молодих виборців.

«Ця технологія голограми на сто відсотків зроблена нашими людьми, це робота нашого молодого покоління», — зазначає голографічне зображення.

В останні кілька років технологією голографічних зображень користувались такі лідери, як індійський політичний діяч Нарендра Моді та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердорган, щоб у такий спосіб зʼявитися в декількох місцях одночасно.

  • 11 квітня в Індії почалися найбільші загальні вибори у світі. Перший тур голосування проходить у 91 виборчому окрузі в 20 штатах і регіонах. Вибори розділені на сім етапів, щоб допомогти в управлінні великою кількістю людей — право голосу мають близько 900 мільйонів осіб.
  • Після парламентських виборів в Ізраїлі суперник чинного премʼєр-міністра Біньяміна Нетаньягу, колишній начальник Генштабу Бені Ганц визнав свою поразку та заявив, що поважає рішення народу.
  • У найбільшому місті Туреччини Стамбулі, де на місцевих виборах переміг кандидат від опозиції Екрем Імамоглу, перерахують голоси. «Партія справедливості та розвитку» програла місцеві вибори у столиці країни Анкарі. Там переміг кандидат від опозиційної «Народно-республіканської партії» Мансур Яваш, який набрав понад 50% голосів. На виборах глав муніципалітетів 31 березня у 32 провінціях Туреччини на 194 715 виборчих дільницях проголосували понад 57 млн громадян.