Юрист Зеленського Андрій Богдан подає до суду на журналістів «Схем» після матеріалу про поїздки до Москви

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Андрій Богдан, який займається юридичним супроводом кампанії кандидата в президенти Володимира Зеленського, готує позов до суду після виходу в ефір розслідування програми «Схеми» про начебто його поїздки до Москви. Про це Богдан повідомив у Facebook.

«Я призначений радником губернатора Дніпропетровсткоі області Ігора Коломойського навесні 2014 року. Багато часу провів на фронті, зокрема в найгарячіших точках. На моій сторінці сотні фото з війни. Внесений до чорнго списку в Росії. У Росію і Білорусію не можу заїхати, навіть якби хотів, вся ця інформація у мене на сторінці у ФБ, але кого це цікавить, коли треба відпрацьовувати...» — пише Богдан.

Також юрист зазначив, що журналісти «свідомо збрехали» про його звʼязки з Росією.

«Хочу повідомити також, що журналіст Максим Савчук подзвонив о пів на першу ночі з суботи на неділю. Розмова, запис якої у мене є, з ним відбулась у неділю. Я пояснив йому, що востаннє їздив у Росію у квітні 2014, в Білорусь жодного разу. Збрехали. Свідомо збрехали. Щоб показати зв’язки з Росією в період передвиборчої компанії. Готуйтесь. До суду», — резюмував Андрій Богдан.

Що кажуть «Схеми»?

На пост юриста Зеленського відповів один з авторів розслідування програми Максим Савчук. Він зазначив, що вони оприлюднили інформацію, отриману від джерел із системи Центральної бази даних обліку іноземних громадян «Мігрант», в якій є відомості, що починаючи з 2014 року він тричі прилітав у Москву. І додав, що він не телефонував Богдану в ніч з суботи на неділю.

«Це відверта неправда. Сама розмова з ним відбулася у середу по обіді. Повідомлення адвокат отримав у середу о 00:14. Андрій Богдан написав дві відповіді, а потім їх чомусь повидаляв. Ніхто з редакції не спілкувався і не телефонував адвокату о пів на першу ночі з суботи на неділю», — пише Савчук.

  • 11 квітня програма «Схеми» оприлюднила розслідування в якому йшлося, про те, що протягом двох останніх років Володимир Зеленський 11 разів літав до Женеви, коли там мешкав олігарх Ігор Коломойський, а після переїзду олігарха в Ізраїль влітку 2018-го Зеленський ще двічі злітав до Тель-Авіва. У кожній другій поїздці Зеленського супроводжував юрист олігарха Андрій Богдан, який зрештою став головним юридичним радником кампанії Зеленського на виборах президента.
  • Бізнесмен Ігор Коломойський підтвердив, що юрист кандидата в президенти Володимира Зеленського Андрій Богдан є його адвокатом.