Справу Савченко — Рубана передали до нового суду. Цього разу спробують у Броварах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Київський апеляційний суд направив справу нардепа Надії Савченко і голови організації «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, обвинувачених у тероризмі, до Броварського міського районного суду. Про це повідомляє прес-служба суду.

У пʼятницю, 12 квітня, Апеляційний суд розглянув зміну територіальної підсудності кримінального провадження і надіслав його у Броварський суд. Тепер він зобовʼязаний почати розглядати справу.

Савченко разом з Рубаном звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю.

8 квітня Київський апеляційний суд передав цю справу в Дарницький райсуд Києва. Проте 11 квітня колегія суддів Дарницького райсуду взяла самовідвід.

  • В Україні з січня не можуть визначити суд, який буде розглядати обвинувальний акт у справі Савченко — Рубана. Спочатку справу направили в Словʼянськ, потім до Чернігова, звідки її передали в Київ. Судді кілька разів брали відвід у справі.