Затримання Ассанжа: ЗМІ стурбовані долею його кота

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Затримання Ассанжа: ЗМІ стурбовані долею його кота

Chris J Ratcliffe / Getty Images

Колишній співробітник WikiLeaks Джеймс Болл заявив, що кота Джуліана Ассанжа віддали в притулок. Про це повідомляє Independent.

«Пухнастий друг Ассанжа був єдиним незмінним компаньйоном протягом багатьох самотніх років в якості політичного біженця», — йдеться в повідомленні.

Цікаво, що The New York Times навіть випустила матеріал, присвячений коту на ймення Джеймс, в якому порушує питання його подальшої долі.

Як відомо, кіт має сторінки у соцмережах під назвою Embassy Cat і чимало підписників: в Instagram понад 6 тис. осіб, у Twitter — 31,8 тис. підписників.

«До вашого відома: посольство Еквадору давно віддало кота Джуліана Ассанжа до притулку, тому не розраховуйте на його екстрадицію найближчим часом (я щиро хотів його забрати)», — зазначив Болл.

У той же час співробітниця WikiLeaks Ханна Йонассон ще в 2018 році стверджувала, що кіт Ассанжа був переданий його родичам.

«У документі, де Еквадор погрожує виселити Ассанжа, йому також пригрозили віддати кота до притулку. Він попросив своїх юристів забрати кота. Зараз кіт знаходиться з його родиною. Вони воззʼєднаються на свободі», — підкреслювала вона.

  • 11 квітня Еквадор позбавив засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа дипломатичного притулку. Його адвокат заявив про те, що Джуліан Ассанж може постати перед судом в Британії протягом 24 годин, йому можуть призначити максимум 12 місяців вʼязниці.
  • Ассанжа затримали в посольстві Еквадору в Лондоні, де він провів майже сім років, за запитом США. Про це заявив представник Скотленд-Ярду. У поліції не назвали справу, за якою був виданий ордер на арешт, але відзначили, що британський суд розгляне прохання США про екстрадицію Ассанжа.
  • Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа у 2010 році звинуватили в сексуальних домаганнях і зґвалтуванні в Швеції. Скандинавська країна видала ордер на його арешт, але Ассанж попросив притулку на території посольства Еквадору в Лондоні. З 2012 року він перебував у посольстві, де отримав політичний притулок.