Рух «Люди важливі» першого замміністра економіки Нефьодова оголосив про створення партії

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Під час проведення ІІІ Форуму руху «Люди важливі» було прийнято рішення про створення нової політичної партії. Про це йдеться на сторінці «Люди важливі» у Facebook.

«Ми вибираємо «діяти»! Учасники руху «Люди важливі» оголосили про створення політичної партії. Установчі збори відбудуться 18 травня», — йдеться у повідомленні.

У той же час депутат КМДА Сергій Гусовський закликав українців обʼєднуватися навколо «реальних змін».

«Маніфест українських лібералів вже обʼєднав багатьох людей, які дійсно вірять у якісні та змістовні зміни. Правий лібералізм — це про свободу особи і державу-сервіс. Давайте обʼєднуватися навколо реальних змін, бо справа не в тому, кого оберуть Президентом. Справа в тому, що будемо робити ми разом», — зазначив він.

Підкреслимо, що точні деталі зʼїзду поки не розголошуються, як і прізвища можливих членів партії.

Що сталося?

7 грудня 2018 року в залі кінотеатру «Жовтень» відбулася зустріч прихильників громадсько-політичного руху «Люди важливі». На ній обговорювалося питання створення нової партії з відповідною назвою, а на зʼїзді були помічені заступник міністра економіки Максим Нефьодов, нардеп від «Народного фронту» Антон Геращенко і депутат Київради Сергій Гусовський.

Тоді ж була проголошена ідеологія руху — пріоритет людини-громадянина. Суспільство при цьому має базуватися на свободі особистості, рівності й диктатурі права.

Крім того, було презентовано документ під назвою «Маніфест українських лібералів», головним завданням якого було позначено «виведення швидкими темпами України з соціально-економічної кризи до рівня найбільш розвинених демократій світу».