Die Welt: Євросоюз вилучив із санкційного списку 9 осіб з оточення Януковича

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Die Welt: Євросоюз вилучив із санкційного списку 9 осіб з оточення Януковича

Valery Matytsin \ TASS via Getty Images

Європейський Союз виключив із санкційного списку 9 осіб з оточення колишнього українського президента Віктора Януковича. Причиною стала недостатня кількість доказів їх причетності до підриву територіальної цілісності України, передає Die Welt.

«Євросоюз знову виключив зі свого санкційного списку людей, близьких до екс-президента України Віктора Януковича. Причиною стала відсутність доказів їх причетності до підриву територіальної цілісності країни», — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що всього у списку було 170 осіб і 44 організації, які, на думку Брюсселя, своїми діями підривали територіальну цілісність України і сприяли загостренню конфлікту з РФ.

Зазначимо, що всього із санкційного списку були вилучені 9 осіб, проте їхні імена поки невідомі.

  • Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію з поправками, які не дозволяють зняти з Росії санкції і повернути її в ПАРЄ без виконання зобовʼязань.
  • 8 квітня стало відомо, що німецькі депутати направили листа до президента ПАРЄ з проханням переглянути санкційні правила, а саме — скасувати право Асамблеї накладати санкції на делегації держав при затвердженні їхніх повноважень.