Астронавт із ОАЕ проведе на МКС 15 експериментів. Їх запропонують школярі

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Перший астронавт із ОАЕ Хазаа аль-Мансурі проведе на Міжнародній космічній станції 15 експериментів, які йому запропонують школярі. Про це повідомляє Khaleej Times.

«Розклад роботи космонавта на Міжнародній космічній станції буде дуже напруженим, оскільки кожну годину його перебування там відводять під конкретну задачу. Наукова місія еміратського астронавта на МКС полягатиме у вивченні впливу невагомості в порівнянні з силою тяжіння на Землі. Ця місія включає 15 експериментів, які будуть відібрані в результаті проведеного в школах ОАЕ конкурсу «Наука в космосі», — зазначив Хазаа аль-Мансурі.

Також він уточнив, що до і після польоту його чекає вивчення реакції життєво важливих показників організму. Їх порівняють з показниками, які отримають під час перебування астронавта на Землі.

  • Раніше стало відомо, що NASA відправляє на МКС «роботів-астробджіл» (Astrobees), які допомагатимуть космонавтам з рутинною роботою, а також розбавлять їх побут.
  • Американські астронавти NASA Нік Хейг і Христина Кох вийшли у відкритий космос, щоб завершити установку нових батарей для підвищення потужності Міжнародної космічної станції (МКС). Це 215-й вихід у космос в історії станції.