Тролі переслідують одну із авторів знімка чорної діри. Дівчина вимкнула телефон і відмовляється спілкуватися з пресою

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

29-річну вчену Кеті Боумен, яка займалася алгоритмом візуалізації чорної діри в міжнародній групі вчених, переслідують інтернет-тролі. Дівчині, яка стала «обличчям» відкриття, довелося навіть вимкнути телефон, повідомляє The Verge.

«Її телефон почав отримувати так багато повідомлень, що їй довелося його відключити. Невідомі почали створювати підробні облікові записи Боумен у Twitter. Ми спробували звʼязатися з нею, але в Массачусетському технологічному інституті нам повідомили, що дівчина в даний момент не розмовляє з пресою», — йдеться в повідомленні.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Боумен написала, що «це зображення не зробила якась людина або алгоритми. Для цього потрібен був талант команди вчених з усього світу і роки напруженої роботи».

Після цього тролі зосередилися на колезі Боумен — Ендрю Чале, який був зазначений на GitHub як один із розробників алгоритму.

«Це явно було розпочато людьми, які засмутилися через те, що лицем відкриття стала жінка», — зазначив Чале.

  • Астрономи показали фотографію чорної діри. Це перше в історії реальне, а не намальоване зображення. Фото оприлюднили 10 квітня одночасно на конференціях у Вашингтоні, Брюсселі, Токіо, Сантьяго, Шанхаї й Тайбеї.
  • Чорну діру, зображення якої було вперше в історії опубліковано на цьому тижні, назвали «Поехі».