Одеська активістка отримує погрози після антизабудовних акцій у місті

Автор:
Тетяна Безрук
Дата:

Одеська активістка Світлана Підпала заявила, що на неї здійснюється тиск через її громадську діяльність. Про це Підпала написала у Facebook.

«Маю заявити про те, що на мене чиниться тиск із різних сторін через мою активність щодо Літнього театру. Пишу дуже коротко, просто виношу це у публічну площину: мають місце погрози, психологічний тиск, наклеп, спроби дискредитації, кримінальне переслідування і арешт майна. Я постараюся реагувати на кожен з цих епізодів», — розповідає активістка.

У коментарі для theБабеля Світлана Підпала сказала, що погрози надходять від «тітушок», які повʼязані з Одеською міською радою.

З березня 2019 року одеські активісти проводять суботники у «Літньому театрі», розташованому на території одеського міського саду, який місцева влада передала в оренду на 49 років підприємству «Солінг». За словами активістів, зелену зону «Літнього театру» планують забудувати восьмиповерховим торгово-розважальним центром з підземною парковкою. Одесити не згодні з подібною забудовою і почали висаджувати у саду дерева.