Суд відмовив прокуратурі у відстороненні Мангера від посади

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Шевченківський районний суд Києва 15 квітня не продовжив відсторонення від посади голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

«В. Мангер, підозрюваний у замовному вбивстві Каті Гандзюк — на посаді. Щойно суд відмовив прокуратурі у відстороненні його», — повідомив адвокат Масі Найєм.

6 квітня закінчився термін, на який Мангера відсторонили від посади, а 8 квітня мало відбутися судове засідання, на якому планувався розгляд клопотання ГПУ про продовження на два місяці строку відсторонення Мангера від посади голови Херсонської облради. Проте Мангер того дня на суд не прийшов, через хворобу серця він перебував у стаціонарі кардіологічного відділення Херсонського районного диспансера.

На суді 15 квітня Мангер заявив, що задоволений рішенням суду, пише «Радіо Свобода». Сторона обвинувачення просила продовжити відсторонення Мангера. Прокурори наголошували на ризиках тиску на потенційних свідків і необхідності проведення допитів та експертиз.

Захист стверджує, що посада Мангера не передбачає впливу на депутатів.