Штаб Порошенка: Новий президент матиме право розпустити Раду до 27 травня

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Штаб Порошенка: Новий президент матиме право розпустити Раду до 27 травня

Косарєв Олександр / УНІАН

Народний депутат від «БПП», заступник голови передвиборчого штабу Петра Порошенка Сергій Березенко заявив, що новообраний президент матиме право достроково розпустити Верховну Раду.

Це може статися до 27 травня включно, сказав він в інтервʼю «Українській правді».

«Я свідомий того, що така перспектива можлива, і правове підкріплення такої позиції проведення дострокових виборів сьогодні оцінюється як 50 на 50. Якби ви мене запитали, чи є юристи, які б змогли обґрунтувати можливість проведення дострокових виборів, — так, є. Як будуть розвиватися події, це залежить як мінімум від новообраного президента, від Верховної Ради та від багатьох інших факторів», — сказав Березенко.

Після 27 травня Раду розпускати вже не можна. Згідно з Конституцією, цього не можна робити менш ніж за півроку до планових виборів.

  • Верховна Рада зареєструвала законопроект №10067, який ініціював президент Петро Порошенко, про допуск в Україну військових інших держав для проведення спільних військових навчань у 2019 році.
  • Лідерами серед партій на парламентських виборах, якби вони відбулися найближчої неділі, могли б стати «Слуга народу» Володимира Зеленського, «Батьківщина» Юлії Тимошенко та «Солідарність» Петра Порошенка. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.