«Великий недобір у комісії». Команда Зеленського каже про загрозу зриву виборів і умисний саботаж

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Через великий недобір людей в дільничних комісіях у Києві та шести регіонах України: Дніпропетровській, Одеській, Луганській, Кіровоградській, Житомирській та Чернігівській областях — існує загроза зриву виборів. Про це повідомляє команда кандидата у президенти Володимира Зеленського в соціальних мережах.

«Нестача людей виникла від того, що кандидат у президенти Порошенко подав недостатнє число для формування комісій. І тут зрозуміло одне: мала кількість людей у дільничних комісіях може значно вплинути на якість проведення голосування», — заявили у Зеленського.

Згідно із законом, якщо бракує людей, претендентів мають подавати самі окружні комісії, за допомогою місцевих органів влади.

«Але останні теж цього не роблять, показуючи або свою неспроможність, або умисний саботаж процесу організації виборів», — йдеться в повідомленні.

У Зеленського зазначають, що деякі окружні комісії та їхні керівники навіть у соцмережах та ЗМІ просять долучитися до роботи комісії.

«Сьогодні останній день, коли можна подати документи! Тому, якщо ви хочете приєднатися та врятувати ситуацію, зателефонуйте в ОВК за місцем проживання і запитайте, чи потрібна допомога. У Зе!команди ситуація в регіонах під контролем, ми активно беремо участь у формуванні дільничних комісій. Ми не дамо зірвати вибори чи зробити їх менш якісними для виборців!» — стверджують у штабі.

  • У неділю, 14 квітня, на НСК «Олімпійський» о 14:00 пройшли «дебати» між кандидатами в президенти — Петром Порошенком і Володимиром Зеленським. Уперше в історії України дебати запланували не в телевізійній студії, а на стадіоні, куди могли потрапити всі охочі. Володимир Зеленський на стадіон не зʼявився. Петро Порошенко виступив на сцені стадіону, а потім провів прес-конференцію.