Конкурс на оренду комунального кінотеатру «Київ» виграв кінокомплекс «Сінема Сіті»

Дата:
Конкурс на оренду комунального кінотеатру «Київ» виграв кінокомплекс «Сінема Сіті»

Гонтар Володимир / УНІАН

Конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ», розташованого в центрі столиці на вулиці Великій Васильківській, виграла компанія «Сінема-Центр». Переможця визначили 15 квітня на аукціоні з прямою трансляцією на сайті Київської міської держадміністрації.

В аукціоні брали участь пʼять компаній — «Фонд «Молодість», «Мультиплекс-Холдинг», «Омега Кіно», «Сінема Фʼюжн» і «Сінема-Центр».

Початкова сума оренди становила 569, 2 тис. грн без ПДВ. Крок аукціону становив 50 тис грн. Ставка компанії переможця склала 2 млн 119 тис. 253 грн.

Площа кінотеатру «Київ» становить понад 7,37 тис. кв. м. Головна умова конкурсу — збереження кінотеатру як фестивального центру столиці. 30% від репертуару в прокаті повинні складати фільми українського виробництва. Орендар повинен співпрацювати з найбільшими міжнародними кінофестивалями, посольствами для проведення фестивалів національного кіно різних країн, показувати артхаусне кіно, а також проводити освітні та благодійні заходи.

Крім того, орендар зобовʼязаний забезпечити доступ у кінотеатр глядачів з обмеженими можливостями. З моменту оголошення переможця протягом 30 днів орендар повинен розповісти про плани на кінотеатр.

За даними аналітичної бази YouControl, керівником компанії «Сінема-Центр» є Любов Лісовська. Компанії належить мережа кінотеатрів «Сінема Сіті» в Одесі, Тернополі, Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі та Львові. Засновниками мережі у відкритих джерелах вказані бізнесмени Борис Фуксман, Олександр Роднянський, Міхаель Шліхт.

  • Угоду з нинішнім орендарем — ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ» — київська міська влада уклала в 1998 році та автоматично продовжила в 2009 році. 4 січня закінчився термін дії договору, і КМДА вирішила провести новий конкурс.
  • Інформація про швидке закриття або можливе «виселення» «Києва» отримала великий резонанс. Після чого в КМДА заявили, що «Київ» продовжить свою роботу в нинішньому форматі .Заступник голови КМДА Володимир Слончак розповів, що ТОВ «Культурний центр «Кінотеатр Київ» платило за комплекс 47 тис. грн в місяць, при цьому здавало два приміщення в суборенду, за яку отримувало 208 тис. грн.