«Пекло чекає на геїв». Союз регбі розірвав контракт із нападником Фолау через допис в Instagram

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
«Пекло чекає на геїв». Союз регбі розірвав контракт із нападником Фолау через допис в Instagram

Israel Folau / Facebook

Австралійський союз регбі розірвав контракт зі спортсменом Ісраелем Фолау через його гомофобний допис в Instagram. Про це пише ВВС.

У заяві, опублікованій в понеділок, 15 квітня, Австралійський союз регбі заявив, що гравець, який виступає за клуб «Уаратаз», «скоїв серйозне порушення Кодексу поведінки професійних гравців, що гарантує розірвання його трудового договору». У 30-річного австралійського спортсмена є 48 годин, щоб прийняти санкцію або постати перед судом за порушення Кодексу поведінки.

Виконавчий директор австралійського регбійного союзу Релен Касл заявила, що Ісраеля неодноразово попереджали щодо гомофобних висловлювань.

«Йому було відомо, що будь-які повідомлення в соціальних мережах або коментарі, які будь-яким чином нешанобливо ставляться до людей через їхнє сексуальне життя, призведуть до дисциплінарних стягнень», — заявила Релен Касл.

Минулого тижня захисник австралійського регбійного клубу «Уаратаз» виклав в Instagram зображення з написом: «Пʼяниці, гомосексуалісти, перелюбці, брехуни, блудниці, злодії, атеїсти й ідоловірці, пекло чекає на вас». Попри шквал критики, цей допис Фолау так і не видалив.