У 33 округах не сформовані дільничні виборчкоми. ЦВК попросила громадян про допомогу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У 33 зі 199 округів не укомплектовані дільничні виборчі комісії, повідомляється на сторінці Центральної виборчої комісії (ЦВК) у Facebook.

«Сьогодні існує потреба у вашій відповідальній громадянській позиції, оскільки окружні виборчі комісії зіткнулися з недостатньою кількістю подань до складу дільничних виборчих комісій, що не дає їм можливості укомплектувати відповідний склад дільничних виборчих дільниць», — звертається ЦВК до виборців.

За даними комісії, у Дніпропетровській області не укомплектовані ДВК у 3 округах; Закарпатській — 6; Кіровоградській — 4; Луганській — 5; Сумській — 2; Харківській — 3; Херсонської — 3; Чернігівській — 3. У Києві не укомплектовані комісії в чотирьох округах.

15 квітня — останній день формування складу дільничних виборчих комісій, тому комісія закликала всіх охочих написати заяви безпосередньо у приміщеннях окружної виборчої комісії (ОВК). Згідно з законом, якщо не вистачає людей, претендентів повинні подавати самі окружні комісії, за допомоги місцевих органів влади.

На брак членів комісії звернули увагу й у команді кандидата в президенти Володимира Зеленського. На її думку, таким чином виникає загроза зриву виборів. Команда кандидата закликала своїх прибічників активно долучатися до формування комісій.