Суд відмовив Насірову у клопотанні призупинити конкурси на посади голів податкової та митної служб

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Суд відмовив Насірову у клопотанні призупинити конкурси на посади голів податкової та митної служб

Гонтар Володимир / УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва відмовив колишньому очільнику Державної фіскальної служби Роману Насірову у клопотанні про призупинку конкурсів на посади голів Державної податкової та Державної митної служб. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів.

Підготовче засідання у справі за позовом Романа Насірова до уряду щодо оголошення конкурсів на посади очільників податкової та митної служб відбудеться 6 травня.

У Мінфіні зазначили, що вважають позовні вимоги екс-керівника ДФС безпідставними.

«Оскаржувані акти уряду жодним чином не впливають на права, свободи або законні інтереси, що вказує на відсутність порушеного права у позивача. Мінфін вживатиме всіх необхідних заходів для захисту інтересів держави та забезпечення можливості конкурсантам скористатися законним правом бути призначеними на посади керівників Державної податкової та митної служб», — йдеться у заяві.

У Мінфіні додають, що конкурс на посади голів служб триває. Вже пройшов перший етап тестування, за підсумками якого сформовано перелік з 11 претендентів на посади голів митної та податкової служб. До процесу перевірки тестів, які проходитимуть кандидати, долучили представників бізнесу та експертів. Результати конкурсу оголосять 23 квітня.