Зеленський не прийде на ефір ICTV для дебатів із Порошенком. Замість нього зʼявиться радник

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кандидат у президенти Володимир Зеленський не прийде на ефір програми «Свобода слова» телеканалу ICTV, куди його запросили для дебатів з президентом Петром Порошенком. Про це повідомляють на сайті телеканалу.

Замість Зеленського на ефір прийде радник його виборчого штабу, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк. Крім нього, гостями ефіру стануть журналіст «Українського тижня» Денис Казанський, Інна Кузнецова («Радіо Свобода»), Олександра Матвійчук (координатор ініціативи «Євромайдан SOS»), політологи Олексій Якубін та Сергій Таран, волонтер Мирослав Гай.

У неділю, 14 квітня, після того, як призначені на НСК «Олімпійський» дебати з Зеленським не відбулися, Порошенко заявив, що телеканал ICTV запросив їх обох на ефір «Свободи слова».

  • Зеленський записав нове відеозвернення до Порошенка. У ролику він озвучив основні вимоги до опонента, закликавши його перейти до справ.
  • 14 квітня на НСК «Олімпійський» о 14:00 повинні були відбутися дебати між Порошенком і Зеленським. Вперше в історії України дебати запланували не в телевізійній студії, а на стадіоні, куди могли потрапити всі охочі. Зеленський на стадіон не зʼявився. Порошенко виступив на сцені стадіону, а потім провів прес-конференцію.
  • У штабі Зеленського назвали дії Порошенка на НСК «Олімпійський» агітаційним мітингом, а не дебатами. Команда Зеленського запрошує опонента на дебати 19 квітня о 19:00. В той же день о 20:00 кандидати повинні прийти на дебати до студії «Суспільного».