НАБУ затримало екстрадованого з Німеччини екс-нардепа Крючкова. Прокурори проситимуть для нього майже 350 млн грн застави

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне антикорупційне бюро затримало екстрадованого з Німеччини колишнього нардепа Дмитра Крючкова, повідомляють на сторінці НАБУ у Facebook.

Екс-нардепа затримали в аеропорту Бориспіль. «Упродовж 48 годин з моменту затримання суд має обрати йому запобіжний захід. Детективи НАБУ за погодження прокурорів #САП наполягатимуть на триманні підозрюваного під вартою з альтернативою застави в розмірі 346,22 млн грн», — йдеться у повідомленні.

  • Крючков є одним із фігурантів програми журналістських розслідувань «Схеми» про корупцію та виведення грошей зі сфери енергетики. У ньому також фігурують бізнесмени Григорій та Ігор Суркіси й Ігор Кононенко — близький друг та бізнес-партнер президента Петра Порошенка. Журналісти оприлюднили записи телефонних розмов з їхньою участю. Крім того, редакції програми «Схеми» Крючков письмово повідомив, що від усіх корупційних оборудок сторона Порошенка — Кононенка «отримувала від 50 до 75% доходів від бізнесу, який був предметом домовленостей».
  • У понеділок Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що Крючкова після його прибуття в Україну відразу візьмуть під охорону, оголосять підозру й оберуть запобіжний захід.