Нардеп Надія Савченко, яка вийшла з-під варти, повернеться до Ради найближчого засідання

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Нардеп Надія Савченко, яку разом із очільником організації «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном звільнила з-під варти в ніч на 16 квітня, планує повернутися на роботу у Верховну Раду. Про це theБабелю повідомив адвокат політика Олександр Шадрін.

За його словами, Савченко прийде на найближче засідання Верховної Ради. Також буде далі відвідувати судові засідання. Іще він уточнив, що юридично немає підстав для повторного арешту нардепа.

«Якщо вона не буде ухилятися від суду, не буде повідомлено про підозру у вчиненні нових кримінальних правопорушеннях під час звільнення, юридично немає підстав для такого рішення», — сказав Шадрін.

Савченко разом з Рубаном звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю.

Додамо, що в останній тиждень перед виборами Верховна Рада працює у комітетах, комісіях і фракціях. А перше пленарне засідання парламенту відбудеться наступного вівторка, 23 квітня. Напередодні, 22 квітня, нардепи зберуться на погоджувальну раду.

  • Наступне засідання суду у справі Савченко — Рубана відбудеться 7 травня. На суді Савченко заявила, що продовжить «боротьбу за Україну» та має намір довести свою невинуватість в інкримінованих їй злочинах.
  • Вихід з-під варти обвинувачених у спробі державного перевороту Надії Савченко та Володимира Рубана не означає їхнього виправдання, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.
  • 12 квітня Київський апеляційний суд передав справу Савченко і Рубана, обвинувачених у тероризмі, до Броварського міського районного суду. Суд не продовжив їхній арешт, а термін тримання під вартою попереднього сплив.