«Українська правда»: Замах під Києвом, який попередила поліція, готували на львівського бізнесмена Дідуха

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Група людей, яких увечері 15 квітня затримали поблизу села Іванковичі Київської області, готувала замах на львівського бізнесмена Володимира Дідуха. Про це пише «Українська правда» з посиланням на джерело в Генеральній прокуратурі.

«Затримані готували напад протягом близько трьох місяців. Під час ретельної підготовки до злочину вони орендували квартиру в Києві, придбали станковий кулемет «ДШК» та автомобіль «Тойота Ленд Крузер Прадо», — пише видання.

Володимир Дідух, або «Вова Морда» — львівський бізнесмен. На початку 90-х працював у Москві, де заробив перший капітал. У 2004 році невідомий вистрелив йому в плече, після замаху Дідух переїхав до Києва. 24 серпня 2012 року пережив другий замах на життя. У 2014 році брав участь у виборах парламенту від партії «Громадянський рух України», але не пройшов.

Також джерело в прокуратурі назвало імена затриманих чоловіків. Це 38-річний львівʼянин Сергій Цвень (відомий на прізвисько «Цвик»), 45-річний Володимир Білик та 41-річний львівʼянин Андрій Солтис.

  • Увечері 15 квітня народний депутат Антон Геращенко повідомив, що під Києвом поліція затримала групу людей, які готували вбивство. Він зазначив, що це сталося неподалік від будинку кандидата в президенти Володимира Зеленського.
  • Генеральна прокуратура спростувала цю інформацію та офіційно повідомила, що замах планувався на «відомого кримінального авторитета».