В інтернеті створили гігапіксельну зйомку згорілого собору Паризької Богоматері

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

На сайті Gigarama опублікували 360-градусну панораму, на якій показаний згорілий собор Паризької Богоматері. Завдяки функції «збільшення» усе, що залишила по собі масштабна пожежа, можна побачити досить детально. Також гігапіксельна зйомка відкриває вид на все місто.

Деякі користувачі соцмереж пропонують побачити, яким собор був ізсередини до пожежі.

Тим часом паризька прокуратура не знайшла слідів навмисного підпалу собору Паризької Богоматері. Про це пише Associated Press.

Зазначено, що наразі правоохоронці розглядають версію про випадкове загоряння. За словами паризького прокурора, розслідуванням причин пожежі будуть займатися пʼять слідчих. За його підрахунками, розслідування буде «довгим і складним»

Відомо, що найближчим часом будуть допитані працівники пʼяти компаній, які були найняті для ремонту на даху собору.

  • У понеділок, 15 квітня, у соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона почалася на даху собору приблизно о 18:50 за місцевим часом (о 19:50 за Києвом). Відкрите горіння в Нотр-Дамі тривало понад девʼять годин. Внаслідок пожежі в соборі обвалилися шпиль та дах. Причиною пожежі могли стати реставраційні роботи.
  • Деталізовані віртуальні копії собору Паризької Богоматері, які зробили протягом попередніх років, можуть допомогти відновити храм у Франції.
  • На відновлення собору Паризької Богоматері бізнесмени жертвують сотні мільйонів євро, а ЮНЕСКО та Євросоюз обіцяють допомогу у відбудові памʼятки.