В Україні почали розробляти далекобійні снаряди для реактивних систем залпового вогню

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
В Україні почали розробляти далекобійні снаряди для реактивних систем залпового вогню

Facebook / Державний концерн Укроборонпром

Конструкторське бюро «Південне» почало розробку далекобійних снарядів для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) БМ-21 «Град» та БМ-30 «Смерч».

Про це заявив гендиректор КБ Олександр Дегтярьов, передає «Український мілітарний портал».

«Сьогодні замовлення номер один — це виробництво серійних боєприпасів для РСЗВ. Ми розроблятимемо корпуси двигунів, елементи боєприпасів», — сказав Дегтярьов, додавши, що боєприпаси перевищуватимуть за дальністю російські снаряди та ракети вдвічі.

Він зазначив, що розробка ведеться за рахунок бюро. Випробування будуть проходити на базі КБ.

У грудні цього року підприємство запустило нову виробничу ділянку, на якій виготовляють зразки корпусів боєприпасів. Відомо, що у виробництві буде використовуватися технологія без зварних швів і шпонкових зʼєднань. Переваги такої технології — спрощення конструкцій, зниження їх ваги, підвищення надійності та міцності, скорочення часу проектування і впровадження у виробництво, економія матеріалів і значне здешевлення виробничого процесу.

Терміни реалізації проекту поки невідомі. Також немає точних даних про дальність дії снарядів. Наприклад, дальність стрільби БМ-21 «Град» складає від 15 до 40 км (залежно від типу боєприпасів), дальність вогню БМ-30 «Смерч» — від 20 до 90 км.