Британська поліція порушила справу проти бізнесмена Тігіпка. Його підозрюють у викраденні власних онучок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поліція Великої Британії розслідує справу проти бізнесмена Сергія Тігіпка, якого підозрюють у сприянні викраденню й вивезенню двох своїх онучок з британським громадянством з Великої Британії до України. Про це пише BBC Україна.

За даними видання, Тігіпко допомагав своїй дочці Ганні ігнорувати ухвалу Високого суду Лондона та залишитися з дітьми в Києві.

Про що йдеться?

Ганна Тігіпко зустрілася з батьком дітей у 2010 році, а одружилась із ним у 2012-му. Пара оселилася в Північному Лондоні і народила двох доньок. Але наприкінці 2015 року батько оголосив про розірвання шлюбу.

Донька українського банкіра заснувала власну клініку в Лондоні та за допомогою матері купила будинок у Гемпстеді, одному з найдорожчих районів британської столиці, через що планувала лишитися жити в Великій Британії.

Пізніше Ганна Тігіпко зустріла іншого чоловіка й одружилася з ним у 2017 році в Україні. У листопаді того ж року вона взяла доньок у поїздку до Києва і залишилася там, порушивши таким чином угоду з їхнім батьком. Жінка продала будинок і відмовилася від бізнесу в Лондоні.

У квітні 2018 року Високий суд Лондона постановив, що Ганна Тігіпко має повернутися жити до Лондона, де живе батько дітей, який має британське громадянство, щоб вони могли з ним бачитися. Попри це жінка постійно ігнорувала постанови суду.

Як пише ВВС Україна, суддя Джастін Мостин публічно розкрив імена Ганни та Сергія Тігіпків з метою змусити матір та діда повернути дітей. Сама Ганна Тігіпко заявляє, що все, що вона зробила відтоді, як чоловік покинув її в 2015 році, «було заради добробуту її дітей і ні для кого більше». Вона додала, що діти «щасливі і зараз живуть в Україні».