Обвинувачений у підготовці теракту Рубан планує повернутись до питання обміну полонених

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Обвинувачений у підготовці теракту колишній очільник організації «Офіцерський корпус» Володимир Рубан планує повернутись до питання обміну полонених. Про це в ефірі «Громадського» заявив адвокат підозрюваного Валентин Рибін.

«Рубан може поїхати на окуповані території тільки в одному випадку. Він планує повернутись до питання обміну полонених. Я думаю, у нього там достатньо людей, які будуть з ним говорити і будуть його слухати», — сказав Рибін.

Рубана разом з нардепом Надією Савченко звільнили з-під варти в ніч на 16 квітня після того, як термін арешту попередньо збіг. Їх звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю.

Адвокат також додав, що обміну Рубана не буде, оскільки він перебуває на свободі. Крім того, за словами захисту, доказом того, що Рубан залишиться на території України, стане наступне судове засідання.

  • Наступне засідання суду у справі Савченко — Рубана відбудеться 7 травня. На суді Савченко заявила, що продовжить «боротьбу за Україну» та має намір довести свою невинуватість в інкримінованих їй злочинах.
  • Вихід з-під варти обвинувачених у спробі державного перевороту Надії Савченко та Володимира Рубана не означає їхнього виправдання, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.