Велика Британія введе кримінальну відповідальність за обхід санкцій проти Росії. За порушення загрожує до 10 років увʼязнення

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уряд Великої Британії підготував регламент санкцій проти Росії, у якому один із пунктів передбачає кримінальну відповідальність (до 10 років позбавлення волі) за порушення санкційного режиму. Відповідний документ був опублікований на сайті уряду.

Регламент набуде чинності після того, як країна вийде зі складу Євросоюзу без угоди.

У документі також передбачено право британської влади не розголошувати особистості конкретних осіб, які були внесені у санкційний список. Передбачається, що цей пункт захистить національні інтереси країни та міжнародні відносини.

  • Британський парламент схвалив закон, який дозволяє відкласти дату виходу королівства з Євросоюзу до 30 червня. Раніше премʼєр-міністр Тереза Мей просила ЄС продовжити нинішній крайній термін до 12 квітня. Саме тоді Велика Британія автоматично повинна була покинути блок — зі схваленням британського парламенту або без нього.
  • Країни-члени Європейського Союзу погодилися перенести дату виходу Великої Британії з ЄС на півроку — до 31 жовтня 2019-го.