«Собор Паризької Богоматері» і «Горбань із Нотр-Дама» Віктора Гюго стали лідерами продажів на Amazon

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Одразу два твори Віктора Гюго потрапили в топ-продажів на сайті Amazon у Франції. Перше місце посіла книга «Горбань із Нотр-Дама», на другому — «Собор Паризької Богоматері». Про це пише CNN.

Також серед найпопулярніших видань — книги про історію й архітектуру, фотокниги та путівники по Нотр-Даму. Причиною зростання продажів книг стала пожежа в соборі Паризької Богоматері.

«Собор Паризької Богоматері» — історичний роман, опублікований в березні 1831 року. У ньому описується історія кохання вуличної танцівниці та церковного дзвонаря в середньовічному Парижі. Відзначається, що саме роман Гюго став причиною, через яку собор вирішили реставрувати, адже в період Французької революції споруда постраждала. Також після виходу роману популярність собору зросла в усьому світі.

  • У понеділок, 15 квітня, у соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона почалася на даху собору приблизно о 18:50 за місцевим часом (о 19:50 за Києвом). Відкрите горіння в Нотр-Дамі тривало понад девʼять годин. Внаслідок пожежі в соборі обвалилися шпиль і дах будівлі. Причиною загорання могли стати реставраційні роботи.
  • Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що собор Паризької Богоматері необхідно відновити за пʼять років.
  • На відновлення собору Паризької Богоматері протягом 24 годин після пожежі різні донори з усього світу пообіцяли пожертвувати понад €700 млн. Виділити кошти пообіцяли місцева влада, приватні благодійники, міжнародні організації та представники Європейського Союзу.