В Індонезії тривають наймасштабніші для країни вибори. 193 млн громадян обирають президента та законодавців

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
В Індонезії тривають наймасштабніші для країни вибори. 193 млн громадян обирають президента та законодавців

Ed Wray / Getty Images

В Індонезії розпочалися вибори президента, депутатів двопалатного Народного консультативного конгресу, регіональних та місцевих законодавчих органів. 193 млн виборців обирають 20 тисяч законодавців різних рівнів. Про це пише The Guardian.

Індонезія вперше проводить одночасно президентські та парламентські вибори. Для країни це надзвичайно логістично складний захід. Десятки мільйонів виборців голосують на 17 тисячах островів Індонезії, де працює 800 тисяч дільниць. Загалом у виборах беруть участь понад 245 тисяч кандидатів, які борються за 20 тисяч місць у національному, регіональному та місцевому законодавчих органах. Голосування почалося о 07:00 за місцевим часом на острові Папуа.

Для волевиявлення громадяни в бюлетені роблять дірки, а потім помічають пальці чорнилом, щоб попередити повторне голосування.

Найбільша увага прикута саме до вибору президента країни — головна боротьба точиться між чинним президентом Джокові Відодо і Прабово Субіанто, якого Відодо вже перемагав у 2014 році.

«Ми за Прабово в цьому регіоні, ми думаємо, що він знизить ціни на основні продукти харчування та буде старанно працювати. Але якщо люди хочуть голосувати за когось іншого, це нормально», — говорить 42-річний Фірман, виборець на півдні Джакарти.

Прабово Субіанто, колишній генерал і зять диктатора Сухарто, належить до традиційної еліти. Тоді як чинний глава Індонезії Відодо виступає проти політичного класу. Виборці підтримують чинного президента через інфраструктурні та соціальні проекти, критики звинувачують його в недостатньо активній боротьбі із корупцією та порушеннями прав людини.

  • Чинний президент Індонезії Джоко Відодо сподівається розширити свій електорат за допомогою технології голографічних зображень на майбутніх президентських виборах.
  • 11 квітня в Індії почалися найбільші загальні вибори у світі. Перший тур голосування проходить у 91 виборчому окрузі в 20 штатах і регіонах. Вибори розділені на сім етапів, щоб допомогти в управлінні великою кількістю людей — право голосу мають близько 900 мільйонів осіб.