Активіста, який влаштував мітинг проти Зеленського, вдруге затримала поліція

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Активіста, який влаштував мітинг проти Зеленського, вдруге затримала поліція

Facebook / Відсіч

Активіста громадського обʼєднання «Відсіч» Леоніда Овчаренка знову затримала поліція. Про це повідомили на сторінці організації у Twitter.

«Нашого активіста Леоніда Овчаренка знову затримала поліція за поширення інформації про Зеленського. І не просто за інформацію, а безпосередньо за наліпку «Скинемось та компенсуємо ПриватБанк Коломойському», — йдеться в повідомленні.

На відео, яке Овчаренко транслював зі Святошинського відділку поліції, правоохоронець просить активіста написати пояснення. Працівник поліції заперечує факт затримання, він називає це «запрошенням до відділку».

Пізніше у «Відсічі» повідомили, що Овчаренка відпустили.

У поліції підтвердили факт затримання Овчаренка. На активіста склали протокол про адмінпорушення.

«Сьогодні на проспекті Перемоги у Києві правоохоронці помітили чоловіка, котрий розклеював листівки без вихідних даних. Його запросили до управління поліції, де склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення», — йдеться в повідомленні.

  • 7 квітня в центрі Києва затримали активіста Леоніда Овчаренка, який влаштував одиночну акцію протесту проти кандидата в президенти України Володимира Зеленського.
  • 10 квітня Шевченківський районний суд Києва виправдав активіста Леоніда Овчаренка, якого поліція затримала на Майдані Незалежності під час одиночного пікету проти кандидата в президенти Володимира Зеленського.