«Колишній працівник апарату оскаржує своє звільнення». Речник Парубія спростував порушення справи проти спікера Ради

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Речник спікера Верховної Ради Андрій Ковальов заявив, що колишній працівник апарату парламенту намагається вплутати Андрія Парубія у кримінальне провадження, до якого голова Ради не має жодного стосунку. Про це Ковальов написав у Facebook.

«Насамперед зазначу, що ця справа не має нічого спільного з Андрієм Парубієм. По-друге, немає нічого спільного з корупцією. Це звичайнісінький інформаційний фейк», — написав Ковальов.

Він також зазначив, що колишній працівник одного з підрозділів апарату Верховної Ради, який був не згодний зі своїм звільненням, звернувся із заявою до НАБУ, однак бюро відмовилося реєструвати її. Тоді він звернувся із позовною заявою до суду, щоб змусити НАБУ зареєструвати заяву.

«У відповідності до діючого Кримінального процесуального кодексу, орган досудового розслідування, у цьому випадку НАБУ, за будь-якою заявою зобовʼязаний відкрити кримінальне провадження, а вже після того встановлює, чи був сам факт вчинення злочину. Отже, у цьому випадку, на моє глибоке переконання, колишній працівник апарату намагається вплутати голову Верховної Ради у судовий спір, до якого Андрій Парубій не має жодного стосунку», — зазначив речник Парубія.