В Італії двох студентів оштрафували на €13,5 мільйона. Їхнє барбекю призвело до масштабної пожежі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Двох студентів в Італії оштрафували на €13,5 млн за барбекю, яке призвело до масштабної пожежі поруч з озером Комо, пише ВВС.

22-річні студенти університету влаштували барбекю в будинку родичів у регіоні Ломбардія в кінці грудня минулого року. За словами одного з хлопців, після виникнення пожежі вони негайно сповістили пожежників та кинулися гасити вогонь.

У той же час, правоохоронці у своєму розслідуванні дійшли висновку, що причиною загоряння стало вугілля від барбекю. Пожежа тривала протягом декількох днів, знищивши близько 1 тис. гектарів лісу поруч з горою Монте-Берлингера. Збиток, завданий приблизно 100 гектарам, вважається незворотнім.

Суму стягнення в €13,5 млн правоохоронці розрахували на основі місцевого законодавства. Як уточнює видання, за такі злочини передбачено штраф від €118 до €593 за квадратний метр згорілого лісу.

Разом з тим, адвокат одного зі студентів заявив, що будь-яке стягнення повинно мати сенс. «Який сенс накладати адміністративні санкції ... вже знаючи, що два хлопці, все ще студенти, не можуть заплатити?» — прокоментував ситуацію юрист.

Тим не менш, місцева прокуратура вважає, що штраф має «підштовхнути людей до більшої відповідальності у захисті навколишнього середовища».