Пожежа в соборі Паризької Богоматері: на eBay продавали вугілля та футболки — це викликало хвилю обурення в соцмережах

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Пожежа в соборі Паризької Богоматері: на eBay продавали вугілля та футболки — це викликало хвилю обурення в соцмережах

mewzan / Flickr

На інтернет-аукціоні eBay з 16 квітня почали зʼявлятися оголошення про продаж фрагментів собору Паризької Богоматері, які були винесені після пожежі. Як пише Daily Mail, деякі люди почали розміщувати оголошення про продаж вугілля, фрагментів і частин згорілої памʼятки культури, а деякі вирішили продавати футболки із зображенням собору і написами у стилі «Я люблю Нотр-Дам».

У користувачів соцмережі Twitter обурення викликали як любителі легкої наживи на залишках собору, так і «співчувальники» — продавці футболок.

Люди обурилися ницістю продавців і повною відсутністю в них будь-якої моралі. Більшість артефактів йшли з молотка за майже символічну ціну в $1,2. Футболки ж у середньому продавалися за $12.

Представники eBay пізніше заявили, що видалили всі оголошення, повʼязані з пожежею в соборі. Відомо, що продавці отримали попередження, а за повторне порушення компанія обіцяє видаляти акаунти.

  • У понеділок, 15 квітня, у соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) сталася масштабна пожежа. Вона почалася на даху собору приблизно о 18:50 за місцевим часом (о 19:50 за Києвом). Відкрите горіння в Нотр-Дамі тривало понад девʼять годин. Внаслідок пожежі в соборі обвалилися шпиль та дах будівлі. Причиною пожежі, попередньо, стало коротке замикання.
  • На сайті уряду Франції оголосили про збір коштів на відновлення собору Паризької Богоматері. Зробити пожертвування може будь-хто. Як повідомляє французьке видання leParisien, на відновлення Нотр-Дама уже зібрали €1 млрд.