Екс-нардеп Жванія попросив суд заборонити Порошенку та 180 топ-посадовцям виїзд з країни

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Заборонити президенту Петру Порошенку, голові Верховної Ради Андрію Парубію та ще майже 180 чиновникам виїзд з країни попросив Окружний адміністративний суд колишній депутат Верховної Ради Давид Жванія.

У межах цього позову Жванія має намір подавати клопотання про забезпечення позову, в якому проситиме заборонити Міграційній службі випускати з країни даних осіб.

«Серед третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача, Президент України Петро Порошенко, Голова ВРУ Андрій Парубій, Заступник Голови АПУ Олексій Філатов, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Директор НАБУ Артем Ситник, Голова ВС Валентина Данішевська, народні депутати, члени Уряду, ВККСУ та інші. Загалом позивач зазначив 180 третіх осіб», — йдеться у повідомленні.

Екс-депутат просить суд визнати протиправною бездіяльність Нацполіціі та СБУ, які не вживають заходів щодо топ-посадовців, суддів Верховного та Апеляційного судів, які, на думку Жванії, могли скоювати корупційні злочини.

Крім цього, Жванія просить суд визнати протиправною бездіяльність Прикордонної служби, яка не розробила законодавчі зміни про заборону виїжджати за кордон чиновникам протягом одного року після проведення парламентських і президентських виборів. Наразі вирішується питання про відкриття провадження за цим позовом.