Колишній президент Перу вистрелив у себе, коли його намагалися арештувати

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Колишній президент Перу вистрелив у себе, коли його намагалися арештувати

Agência de Notícias do Acre / Flickr

Колишній президент Перу Алан Гарсія вистрелив у себе перед тим, як його збиралася арештувати поліція. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на адвоката Гарсії Еразмо Рейна.

Екс-президента доставили в лікарню з пораненням у голову. Його прооперували.

Гарсія помер невдовзі після госпіталізації, повідомило місцеве видання Alberto News із посиланням на міністра внутрішніх справ Карлоса Морана.

Гарсію підозрюють у тому, що він отримував хабарі від бразильського будівельного гіганта — компанії Odebrecht — під час будівництва метро в Лімі з 2006 по 2011 роки.

Він заперечує свою провину.

  • В американському штаті Каліфорнія за пияцтво в ресторані затримали колишнього президента Перу Алехандро Толедо. 73-річного Толедо доставили у поліцейський відділок, де він провів ніч і після був звільнений.
  • Колишнього президента Судану Омара аль-Башира, якого скинули під час військового перевороту, перевели до вʼязниці. Після арешту військовими місце перебування аль-Башира залишається загадкою. Керівники Перехідної військової ради заявляли, що екс-президент перебуває під вартою або домашнім арештом, але його жодного разу не показали публіці.