На Донбасі поліція затримала жінку-найманку бойовиків «ДНР», яка, будучи вагітною, охороняла адмінбудівлі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Поліція міста Селідово (Донецька область) затримали жінку-найманку, яка перебувала у так званому батальйон «Восток» бойовиків «ДНР». Про це повідомляє прес-служба поліції.

«У 2015 році 18-річна мешканка міста Українськ, будучи вагітною, разом зі своєю знайомою вирушила у Донецьк. Там подружка «загубилася», а дівчина вступила до бандформування «Восток». Їй видали військову форму, позивний «Малая» і відправили в місто Ясинувата», — повідомили у поліції.

За даними правоохоронців, жінка кілька разів проходила вогневу підготовку на полігоні у селі Крута Балка, а потім була відправлена на блокпост. «Коли через вагітність їй стало важко виконувати свої обовʼязки — перевели охороняти одну з адмінбудівель Ясинуватої», — йдеться у повідомленні.

Перед пологами найманка повернулася в Українськ до батьків, після чого і була затримана. «Малая» погодилася співпрацювати з поліцією після допиту.

Жінці оголошена підозра по ч. 2 ст. 260 КК (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Поліція перевіряє її на причетність до тяжких злочинів. Якщо її не викриють у таких, то вона зможе уникнути покарання.