Мільйони метеликів пролетіли через Ліван на шляху до Європи. Востаннє таке було понад 100 років тому

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Мільйони метеликів пролетіли через Ліван після того, як там зацвіла велика кількість квітів після аномальних дощів узимку. Про це пише Euronews.

Востаннє така міграція метеликів відбулася понад 100 років тому — у 1917-му, каже професор генетики рослин у Ліванському університеті Св. Джозефа Магда Бу Дагер Харрат.

Йдеться про метеликів виду Сонцевик будяковий (Vanessa cardui).

Метелики подорожують із Африки до Північної Європи. Пролітаючи через гори, поля, села й міста, вони викликали захоплення в тих, хто їх бачив.

«Вони пролітали не тільки через дикі райони. Тому навіть люди, які зазвичай не виходять на природу, стали свідками цієї міграції», — каже Бу Дагер Харрат.

  • Влада містечка Лейк Елсінор у штаті Каліфорнія у США просить туристів тимчасово не приїжджати, щоб подивитися на незвичайне цвітіння квітів. За вихідні місто відвідали понад 50 тисяч туристів. У Лейк Елсінорі мешкають 66 тисяч людей. Місто не змогло впоратися з навалою туристів і обмежило вʼїзд.
  • Через рясні дощі в Каліфорнії раніше, ніж очікувалося, розквітнули польові рослини. Каньйон Уолкера поблизу Лейк Елсінора вкрили квіти дикого маку.