Вночі: Північна Корея випробувала нову зброю, визначилися останні півфіналісти Ліги чемпіонів, а США розширили санкції проти Венесуели

Автор:
Олена Мельник
Дата:

«Тоттенгем» та «Ліверпуль» стали півфіналістами Ліги чемпіонів

«Тоттенгем» з рахунком 3:4 програв «Манчестер Сіті» у матчі-відповіді чвертьфіналу Ліги чемпіонів. Проте саме лондонський клуб виходить у півфінал турніру завдяки забитим голам у гостях — за сумою двох ігор рахунок складає 4:4.

Ще одним півфіналістом ЛЧ став «Ліверпуль», який переміг «Порту» з рахунком 4:1. Перший матч британців удома також завершився перемогою з рахунком 2:0.

Таким чином, визначилися всі учасники наступного етапу змагань. Півфінали Ліги чемпіонів відбудуться 30 квітня та 7 травня.

КНДР повідомила про випробування нової тактичної зброї

Північна Корея випробувала новий тип тактичної керованої зброї. Її запустили в присутності лідера КНДР Кім Чен Ина. Цю зброю може бути забезпечено «потужною боєголовкою», заявило державне інформаційне агентство ЦТАК. Підтвердження цієї інформації з інших джерел поки немає. Де був проведений запуск, не повідомляють.

Напередодні Центр стратегічних і міжнародних досліджень, розташований у Вашингтоні, повідомив про активність у північнокорейському ядерному науково-дослідному центрі в Йонбені. Супутники зафіксували пʼять вагонів неподалік від радіохімічної лабораторії та будівлі, в якій розташована установка зі збагачення урану.

США ввели нові санкції проти Венесуели, Нікарагуа і Куби

Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти Венесуели, Нікарагуа і Куби. Радник американського президента з національної безпеки Джон Болтон заявив, що «трійка тираній… починає руйнуватися». Нові обмеження щодо Венесуели торкнулися Центрального банку країни. За словами Болтона, це є попередженням Росії і всім тим, хто надає режиму чинного президента Ніколаса Мадуро військовий потенціал. Радник Трампа заявив, що присутність у Венесуелі російських військових є провокацією і становить загрозу безпеці в країні.

Під санкції в Нікарагуа потрапив банк Bancorp і син президента Даніела Ортеги — Лауреано Ортега. Він очолює Нікарагуанське агентство із залучення інвестицій. Вашингтон вважає банк і сина президента причетними до корупції і відмивання грошей заради особистої вигоди чинного глави держави та його режиму. Санкції щодо Куби стосуються п’яти організацій, пов’язаних із кубинською армією і розвідкою.

«Коммерсантъ»: Радниця Трампа приїхала в Росію

У Москву приїхала делегація Білого дому на чолі з радницею Дональда Трампа, директоркою з питань Росії і Євразії Ради з національної безпеки США Фіоною Гілл. Публічно про цей візит ні американська, ні російська влада не повідомляли. Під час візиту Гілл зустрілася з представниками Ради безпеки і МЗС Росії.

За даними видання «Коммерсантъ», це не перший візит Фіони Гілл у Москву як радниці президента США, проте про її попередні поїздки, як і про нинішню, громадськості, за наполяганням американської сторони, не повідомляли.

В Індії розпочався другий етап парламентських виборів

Під час другого етапу загальних парламентських виборів в Індії близько 160 млн виборців проголосують в 11 штатах і на одній союзній території. Виборчі дільниці відчинилися о 07:00 за місцевим часом. За даними Виборчої комісії країни, голосування охопить 95 виборчих округів, у яких ведуть боротьбу 1 629 кандидатів.