«Були плани ще до першого туру». Коломойський після виборів повернеться в Україну

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Бізнесмен, колишній акціонер ПриватБанку Ігор Коломойський планує повернутися в Україну після президентських виборів. Про це він заявив в інтерв’ю програмі «Схеми», передає «Радіо Свобода».

На запитання журналіста, чи повернеться він, якщо артист Володимир Зеленський буде обраний президентом, Коломойський відповів:

«Ну звичайно... У мене були плани повернутися в Україну між першим і другим туром, ще до першого туру. Але у звʼязку з тим, що така гостра політична боротьба, і щоб не вносити метушню, переполох, тому я вирішив тут спокійно відсидітися і не нервувати нікого в Україні», — пояснив він.

Ігор Коломойський від вересня 2018 року мешкає в Ізраїлі, у місті Герцлія. На запитання «Схем», з чим це пов’язано, бізнесмен зазначив — перебрався зі Швейцарії в іншу країну «через сімейні обставини».

«Перебуваю зараз тут в очікуванні того, що мені скажуть мої адвокати у звʼязку з останніми даними, які зʼявилися в пресі. У зв’​язку з нібито розслідуванням в США, бо немає ніяких коментарів. Нічого не зрозуміло. Тому адвокати порадили побути тут, поки проясниться ситуація», — додав він.

Раніше американське інтернет-видання The Daily Beast опублікувало матеріал «Український олігарх-мільярдер Ігор Коломойський перебуває під слідством ФБР». У підзаголовку вказано, що Ігор Коломойський потрапив під слідство за звинуваченнями в фінансових злочинах.