Юристи Трампа готуються відповісти на доповідь Мюллера, щойно її опублікують

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Помічники президента США готуються максимально швидко відповісти на доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на власні джерела в Білому домі.

Вони хвилюються, що опублікована інформація може нашкодити Трампу. Планується, що опрацьовуватиме документ команда юристів — кожен вивчатиме окремі частини та готуватиме на них оскарження, щоб підготувати відповідь якомога швидше.

За даними видання, юристи вже частково ознайомилися з доповіддю, але офіційно цього не визнають.

Презентація доповіді Мюллера запланована на 09:30 за Вашингтоном (17:30 за Києвом). Невдовзі після цього маэ відбутися прес-конференція і в Білому домі.

  • 25 березня Генеральний прокурор США Вільям Барр надав Конгресу короткі висновки, які базуються на майже дворічному розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в американські вибори 2016 року. Головна теза висновку полягає в тому, що слідство не знайшло доказів співпраці Дональда Трампа з Росією. При цьому сам факт російського втручання у вибори вважають доведеним.
  • Прокурори Сполучених Штатів передали до суду проект меморандуму, у якому детально описується співпраця Пола Манафорта та колишнього президента України Віктора Януковича. У ньому також фігурує Юлія Тимошенко.