Справу про вулицю Гандзюк у Херсоні передали до Верховного суду

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Херсонський окружний адміністративний суд передав до Верховного суду справу про перейменування вулиці Лютеранської на вулицю імені Катерини Гандзюк.

Відповідне подання скерували ще 11 квітня, повідомляє «Укрінформ».

За словами помічниці голови Херсонського окружного адмінсуду Наталі Сичової, у суді є з десяток справ про перейменування вулиці. Суддя Василяк обʼєднав деякі з них та передав подання про розгляд до Верховного суду.

При цьому в Херсонському суді залишаються інші справи про перейменування вулиці.

«Зараз у провадженні суду перебувають 14 справ щодо перейменування вулиці Лютеранської, з них по 10 призначено судові засідання. Перші слухання відбудуться 22, 23 та 24 квітня», — зазначила помічниця голови адмінсуду.

За словами депутата Херсонської міської ради, адвоката Дмитра Ільченка, Верховний суд уже отримав подання. Тепер там мають вирішити, чи брати справу до розгляду.

  • 31 липня 2018 року на радницю міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. Замовником вбивства слідство вважає очільника Херсонської обласної ради Владислава Мангера. 11 лютого йому оголошено про підозру в організації злочину.
  • 22 лютого депутати Херсонської міської ради підтримали перейменування вулиці Лютеранської на вулицю імені Катерини Гандзюк.
  • У будівлі міської ради Херсона відбувся мітинг проти перейменування вулиці на честь активістки Катерини Гандзюк. На акцію прийшли близько 30 людей, незадоволених тим, що раніше вулицю, яку планують перейменувати на честь Гандзюк, відмовилися назвати на честь загиблого учасника бойових дій Руслана Сторчеуса.