УПЦ (МП): Активісти штурмом захопили Свято-Михайлівський храм у Рівненській області

Автор:
Олена Мельник
Дата:
УПЦ (МП): Активісти штурмом захопили Свято-Михайлівський храм у Рівненській області

Українська православна церква Московського патріархату

В Українській православній церкві (Московського патріархату) стверджують, що в селі Поліське Рівненській області активісти Православної церкви України (ПЦУ) «штурмом, за допомогою бійки і лома» захопили Свято-Михайлівський храм. Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

«Привід для провокативних дій активістам новостворенної ПЦУ вчергове дав голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, який зареєстрував громаду ПЦУ на основі особистих даних релігійної Свято-Михайлівської громади УПЦ. Підтримує цю конфліктну ситуацію голова Березнівської РДА Віталій Люшин», — заявили у церкві.

Раніше голова ОДА Муляренко заявив, що у Рівненській області зареєстровані понад 40 громад Православної церкви України. Усі вони вибір зробили добровільно та згідно з законом.

«Відбувається це виключно у максимально прозорий, максимально відкритий спосіб. Відбувається фіксація волевиявлення більшості громади. Громада збирається, приймає рішення, голосує, записує все це на відео, тобто є докази і можна легко переконатися в тому, що завжди, у 100% випадків відбувається все повністю добровільно», — сказав Муляренко в ефірі телеканалу «UA: Рівне».

У Рівненській ОДА спростували заяви священнослужителів УПЦ (МП) про примусову ліквідацію парафій і перехід до ПЦУ близько 60 парафій УПЦ (МП).